Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Anyák Napja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, melyen az anyaságról emlékezünk meg. Hazánkban május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat.
Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, ahol ünnepséget tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.
Iskolánk felső tagozatos tanulói informatika órán anyák napjára szófelhőket készítettek.
A gyerekek alkotásaiból összeállított videóval köszöntjük az édesanyákat. Fogadják szeretettel a következő linken elérhető videót.
https://youtu.be/a85GZIh69So

Módosítás dátuma: 2021. április 30. péntek, 08:22
 

Tánc Világnapja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

1727-ben ezen a napon született Jean G. Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Ebből az alkalomból a Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlése kezdeményezte A TÁNCMŰVÉSZET VILÁGNAPJÁnak megtartását, amit 1982-ben ünnepelték először.
Hozzánk is elért a Jerusalema örömtánc mozgalma, hogy reményt adjanak szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak. Az eredeti kihívás, mely egy éve kezdődött, rémesen egyszerűen hangzik: megmutatni a boldogságot, az afrikaiak, köztük is az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy az élet szép, még a világjárvány idején is, akkor is, ha semmid nincs.

A Tánc Világnapján iskolánk tanulói intézményünk udvarán közösen táncoltak. A táncot Horváth Istvánné és Baranyai Zsuzsanna tanította be.
A táncról készült videó a következő linken érhető el:
https://youtu.be/GY6XMjTTZgg

Módosítás dátuma: 2021. április 29. csütörtök, 10:49
 

Kukamese című darabot játszották el a Petőfi Színház művészei az iskola udvarán

E-mail Nyomtatás PDF

2021. április 27-én a Petőfi Színház által meghirdetett „Maradj otthon, majd mi megyünk!” programsorozaton belül a iskolánk alsó tagozatos diákjai is megtekinthették a Kukamese című zenés mese-összeállítást.
A jelenlegi járványügyi helyzetben sajnos csak az iskola udvarán élvezhették a diákok a színházi előadást.
Köszönjük a Petőfi Színház színészeinek, munkatársainak a színházi élményt.
Az előadáson készült képek a következő linken tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2021. április 27. kedd, 16:29
 

Föld napja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
51 évvel ezelőtt az első Föld napján Denis Hayes - amerikai egyetemista - kezdeményezésére,  20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény fontos változásokat hozott a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.
Zsámár Gyöngyi néni által készített, a következő linken elérhető pps-en keresztül a Föld napja alkalmából játékra hívunk Bennetek:
Föld napi kvíz
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá!

Alsó tagozatos diákjaink napközis foglalkozáson készített munkái a következő linken tekinthetők meg.
Felső tagozatos diákjaink informatika órán készítettek bemutatókat, itt tekinthetők meg. 1. bemutató;
2. bemutató

Módosítás dátuma: 2021. április 30. péntek, 10:32
 

Költészet Napja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei tanévben a renkívüli járványügyi helyzet miatt április 11-én iskolánk tanulói és pedagógusai nem tudtak közösen megemlékezni a Költészet Napjáról. 
2. b osztályos tanulóink Baranyai Zsuzsanna tanítóval együtt április 22-én rendhagyó módon emlékeztek a Költészet Napjára. Tanulóink aznap délelőtt leírták kedvenc versüket.
A diákok által készített alkotások a következő bemutatón tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2021. április 22. csütörtök, 18:29
 

Tájékoztatás a jelenléti oktatásra való visszaállásról

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a Kormány döntése értelmében a 2021. április 19-től az általános iskola 1-4.  évfolyamain visszatérünk a jelenléti oktatáshoz, emiatt ezeken az évfolyamokon a tantermen kívüli, digitális oktatás április 16-án véget ért.
A felső tagozat továbbra is tantermen kívüli, digitális távoktatás keretében teljesíti a tantervi követelményeket 2021. május 10-ig.
Az alsó tagozaton tanuló diákjaink szüleit a Kréta rendszeren keresztül kiküldött levélben tájékoztattam a változásokról.
Nagyon szépen köszönjük az eddigi segítő együttműködésüket, valamint a továbbiakban is számítunk mindannyiuk támogatására.
Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Nagyné Czaun Marianna
intézményvezető

 

Beiratkozás 2021 (frissített)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Szülők!
Az emberi erőforrások miniszterének 19/2021.(III.10) EMMI határozata rendelkezik a 2021/2022-es tanévre történő beiratkozás szabályairól, aminek értelmében a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges megjelennie személyesen az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat.
A szülőknek szóló tájékoztató levél a beiratkozásról a következő linkre kattintva olvasható. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a beiratkozás on-line felülete április 10-én nyílik meg és április 16. éjfélig lesz nyitva.
Személyes eljárás esetén intézményünk - a járványügyi szempontok figyelembevételével - beosztást fog készíteni a beiratkozás időpontjára vonatkozóan.
A személyes beiratkozás időpontja 2021. április 15-16.
A Veszprémi Tankerületi Központ erre vonatkozó hirdetménye itt olvasható.
Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást csak abban az esetben kell feltölteni, ha a szülő rendelkezik ilyen dokumentummal (nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény vagy sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye).

Kérem Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel lehetőség szerint az elektronikus beiratkozást válasszák. Amennyiben ez az Önök számára nem megoldható, úgy a következő linken található táblázatban szíveskedjenek a személyes eljárásra egy időpont mellé beiratkozni, vagy a 06-88-427700-as telefonszámon időpontot egyeztetni.

Az elektronikus beiratkozás folyamatának leírása, bemutatása:

Módosítás dátuma: 2021. április 14. szerda, 07:14 Bővebben...
 


4. oldal / 230

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Kossuth iskola Facebook oldala

Facebook 'Whitelists' Gave Access To User Data | PYMNTS.com

Statisztika

Tagok : 6245
Tartalom : 1702
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 4558273

Iskolavédőnő

Fenntarthatósági Témahét

Pénz7 - Pénzügyi és Gazdálkodási Témahét

Digitális Témahét


Leendő első osztályosoknak

HAVI ÉTLAP

Étkezés befizetése, lemondása

legjobbiskola.hu

A kompetenciamérések alapján a legjobb általános iskolák listáján a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola az ország 3575 iskolája közül a 14. helyet szerezte meg. A kiemelkedő pedagógiai teljesítmény alapján pedig az 1. helyet.
A kimagasló eredményhez tanulóinknak és pedagógusainknak szívből gratulálunk!

Könyvtár

Ide kattintva friss könyvtári híreket olvashattok.

 

Az alábbi gombra kattintva beléphet a Kossuth iskola on-line könyvtárába:

Ki van vonalban

Oldalainkat 46 vendég böngészi
határtalanul