Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Halloween buli

E-mail Nyomtatás PDF

HalloweenIdén másodszor rendezték meg iskolánkban a Halloween bulit, amelyben a felsős diákok egy játékos és vicces feladat sorozaton, utána pedig egy fergeteges diszkóban vehettek részt, Zsámár Gyöngyi és Szőke Zsanett tanárnők főszervezésében. A vetélkedő rögtön tanítás után, 14.00-kor elkezdődött. A gyerekeknek osztályonként egyes állomásokra, vagyis különböző tantermekbe kellett menniük, ahol megadott időn belül egy feladatot kellett teljesíteni.

A Halloween manapság a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe október 31-én. Az idők folyamán a töklámpás lett a Halloween legfontosabb jelképe. Amerikában Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat! (szabadon fordítva: „Édesség vagy bot!") kiáltással üdvözlik a lakókat. Elméletileg a szerencsétlen ajtónyitónak van lehetősége „botot" választani - a következményekkel együtt. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet. Halloween valószínűleg a kelta kultúra őszi (november 1.) hagyománya. Ezen az éjszakán, úgy hitték, hogy az elmúlt évben megholtak lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel a lelkek ezen az éjjel vándorolnak a holtak birodalmába. Írországban ez az éjszaka All Hallows Eve, „Minden szentek éjszakája" nevet kapta. November első napja volt az ünnepnap, All Saints Day (All Hallows Day, „Szentek Napja"). Később ez a kettő sok helyen összemosódott. (Forrás: Wikipédia )

{datsopic id=378}Mikor elkezdődött a vetélkedő, minden osztály először saját tanterméből indult az első feladvánnyal. Nagyon ötletes és vicces feladatok vártak ránk. Az Isaac Newton teremben például Zsanett néni várt minket a „halott Halloween bácsi testrészeivel”, amely egy-egy becsukott szemű gyerek kezébe került, így kellett kitalálniuk, hogy mi is lehet az. A „bácsi szemgolyói” két meghámozott paradicsom volt, az ujjai pár sárgarépa, a keze egy zselével bekent gumikesztyű, a fülei két aszalt sárgabarack, a fogai pedig csokis mazsolák voltak. Egy másik állomáson Gyöngyi néni várt minket. A táblára egy kép volt kirakva egy szellemről, az asztalon pedig egy ugyanilyen szellem volt felszabdalva darabokra, amiket egy bekötött szemű diáknak kellett a táblára rakni, egy osztálytársa segítségével, hogy az valahogyan hasonlítson, a kirakott képre. Igen érdekes eredmények születtek. A következőben Gábor bácsi volt, aki mellett felfüggesztett piros almák lógtak. Két vagy három gyereknek kellett úgy megennie, hogy a kezét nem használhatja. Ebből is nagyon fura dolgok sültek ki, a nagy nevetés közepette.

{datsopic id=295}Emellett volt még rémtörténet mesélés, amit helyben kellett kitalálnunk; memóriajáték; Halloween-es kvíz; persze volt az elmaradhatatlan mutogatás, amikor egy Halloween-el kapcsolatos szót kellett egy gyereknek elmutogatni a többieknek; Szilvi néni állomásán pedig egyik osztálytársunkat kellett minél kreatívabban macskának kifesteni, amit a végén a zsűri értékelt; végül pedig kincsvadászat, amelyben versikék alapján kellett megtalálnunk a jutalmat, rágógumit és szőlőcukrot. Minden állomáson kapott az osztály egy pontszámot. De azt is külön értékelték, ha valaki boszorkánynak, vámpírnak, szellemnek öltözött vagy egyéb jelmezbe bújt.

Miközben mi sorjában jártuk a termeket, a technika terem (Jedlik) konyhájában nagy sütkérezés folyt. Vagyis inkább sütikészítés, mivel minden osztályból maximum öt gyerek hideg süteményeket kotyvasztott, amelyet szigorúan sütés nélkül kellett elkészíteni. A feladatok után mindenki az ebédlőbe csődült, ahol kóstolgatták a finomabbnál finomabb sütiket. Emellett isteni pogácsákat ehettünk, meleg teát ihattunk, az ínyencek pedig az A-vitaminban gazdag sütőtökökkel tömhette meg a hasát, melyeket Zsuzsa néni sütött.

{datsopic id=259}Ezután következett, amit már mindenki nagyon várt, a buli!!! A nyáron gyönyörűen felújított iskola egy újabb meglepetést adott nekünk. A diszkót már a sokkal hangulatosabb, és remek akusztikájú Kossuth-teremben tartottuk, a pincében. A zenét két DJ szolgáltatta. Aki csak eljött, mind remekül szórakozott.
Ennél jobban nem is ünnepelhettük volna meg az őszi szünet kezdetét.Wink

A buli képei megtekinthetők a Galériában

{mos_sb_discuss:2}

Módosítás dátuma: 2006. november 04. szombat, 21:51  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7323
Tartalom : 2106
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 7057079