Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Autómentes Nap

E-mail Nyomtatás PDF

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához kapcsolódóan 2011. szeptember 22-én, csütörtökön rendezte meg az Autómentes Napot.

A Kossuth Lajos Általános Iskolát a 4. a osztályos tanulók képviselték a Jutasi út egy, az autós forgalom elől elzárt területén. A játékos programok reggel 8 órától kora délután 14 óráig tartottak. A szervezők igyekeztek a gyerekek életkorához igazodó játékos, főleg sport feladatokat összeállítani. A bátrabbak kipróbálhatták térképolvasó tehetségüket és gyorsaságukat a tájfutó versenyen. A Baranta Egyesület jóvoltából negyedikeseink népi játékokkal ismerkedtek, íjászkodtak, csillagot dobtak, gerelyt hajítottak, de a kardozás is a kedvencek közé tartozott. A tájfutás után a tanulók kipróbálhatták tudásukat a mobil KRESZ park forgatagában kerékpárral és gyalogosan is. A Vöröskereszt szervezői szellemi vetélkedővel készültek, ahol felkészültebb tanulóink kedves ajándékot kaptak elismerésül. S hogy üres kézzel senki se térjen haza, aki végigment a feladatokon, és regisztrált, értékes ajándékot és még nyereményjegyet is kapott.
Az ajándéksorsolásra este 18 órakor került sor az Óváros téren. Sajnos a mi iskolánkból senki nem nyert, de ez nem csorbította a felejthetetlen napot. Köszönjük a szervezőknek!

 

Módosítás dátuma: 2023. szeptember 24. vasárnap, 18:57  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7320
Tartalom : 2065
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6845044