Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kirándulás Bécsbe

E-mail Nyomtatás PDF

Tudnivalók a 2006. december 22. (pénteki) kirándulásról

Indulás: (tehát kb. 10 perccel előbb legyél ott!) 6:45 órakor a Szikvíz parkolóból
Várható érkezés: ugyanide kb. 22 órakor
Tervezett program:

Odafele egy rövid „technikai” szünetet tartunk. Érkezés kb. 11 órakor lesz Bécsbe. Elsőként a Hofburg két kiállítását tekintjük meg: a Sissy Múzeumot és az Ezüstkamrát. A múzeumlátogatás két csoportban történik, a csoportvezetők: 1. csoport: Kati néni, 2. csoport: Zsanett néni. Mivel bejelentett-regisztrált jelentkezésünk van meghatározott időpontra, kérem, hogy a leszállás-sorakozó gyorsan, fegyelmezetten történjen! Ekkor hozz magaddal zsebpénzt, fényképezőt, egy kisebb hátizsákot néhány szendviccsel, kb. fél liter innivalót, mert lehetséges, hogy a buszra csak délután 5 órakor szállunk fel ismét. Öltözz melegen, legyen sapkád, kesztyűd, egész nap sétálni a városban hideg van! A kiállításokon mindenki kap a kezébe információs telefont (ennek használatát a buszon ismertetem) vagy magyar nyelvű teremismertetőt. A két kiállítás között vagy után (ahogy időnk engedi) tudunk mosdót keresni.

A Hofburg után (kb. 13:45-kor) közösen sétálunk el a közeli Stefans-dómba, majd ezután Városháza előtti karácsonyi vásár megtekintése következik. Itt kisebb csoportokban, egyénileg nézelődhettek. Feltétlenül menjetek be a Városháza épületébe! A földszinten kézműves-műhelyek vannak. Ha kedved van sütit sütni, képet festeni, gyertyát díszíteni, filctáskát, bőrkarkötőt készíteni, bögrét festeni, segítünk jelentkezni. Az elkészült alkotások természetesen hazahozhatók, fizetni 3 eurót kell itt. Ajánlom még a dísztermet fenn az emeleten, mely csodaszép, és a kiírás szerint fél 4 – 4-ig egy gyermekkórus fog énekelni. Mosdó a földszinten, a cukrászda mellett található.

A karácsonyi vásár egyik különlegessége a „Kinderpunch”, mely nemcsak jóízű, de jól fel is melegít. Ára kb. 3,5 euró. Ha visszaviszed a bögrét, visszakapod az árát, de érdemes emlékbe elhozni, kedves ajándék lehet a hazaiaknak.

A visszaindulást kb. 17 órára terveztük. Ezért nagyon fontos, hogy 16:45 - kor ott legyél a megbeszélt-megmutatott gyülekezőhelyen!

Tervezzük még a Hundertwasser-ház megtekintését. Ide tehát már busszal megyünk. Ez egy rendkívüli építészeti megoldású ház, különleges díszítéssel, érdekes belső labirintusfolyosókkal, apró ajándékboltokkal.

Kérek mindenkit, hogy úti okmányai (személyi igazolvány vagy útlevél) érvényességét feltétlenül ellenőrizze! Aki utasbiztosítást szeretne kötni, egyénileg kell elintéznie.

Ha bármi kérdésetek van, keressetek meg az iskolában, vagy az esti órákban a 789-339 telefonszámon hívjatok fel!

Kívánok mindenkinek kellemes-tartalmas-emlékezetes-élménydús kirándulást, békés, boldog karácsonyi ünnepeket!

A kirándulásról képeket, információkat az iskolai faliújságon (Bolyai teremmel szemben) és az alábbi honlapokon találsz:

www.christkindlmarkt.at
www.hofburg-wien.at
www.schoenbrunn.at

Kati néni         


Módosítás dátuma: 2006. december 23. szombat, 00:12  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7322
Tartalom : 2075
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6887139