Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Focibajnokság a napköziben

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánkban az egész napos oktatás keretében évek óta a napközis tanító nénik megszervezik az évfolyamok közötti focibajnokságot.
Szorgalmasan készült minden osztály az őszi fordulókra; délelőtt a testnevelés órákon, délután a napköziben rúgtuk szorgalmasan a labdát.

Tanítóink állóképességre, kitartásra, helyzetfelismerésre készítettek fel bennünket. Minden osztály először elődöntőkön vett részt. Eljött a nagy nap, amikor Gabi néni - bíró - megfújta a sípot, s elkezdődött a bajnokság. Nagyon hajtottunk, helyzeteket hoztunk létre, hogy gól szülessen, de ebben a kapusoknak is volt szerepe. Voltak osztályok, ahol sok-sok gól került a hálóba. A mi elődöntőnk, a 2. a -2. b küzdelme döntetlenre sikerült, ezért hétméteresek következtek; a 2. b javára, Győrffy József találata döntött. Győztünk! Így lettünk döntősök, melyet az 1. a-sokkal vívtunk meg, ahol szintén hétmétersek döntöttek - javunkra. Éljen, bajnok a 2. b!

A 3. és 4. osztályosoknál is nagyon izgalmas, fergeteges játék zajlott. A 3. b is rendkívül jó csapattal állt fel; az elődöntőn 5:0-ás győzelemmel jutottak a döntőbe, de a 4. a-sokkal szemben Wilde Robi találatának köszönhetően alul maradtak egy góllal. Hurrá, bajnok a 4. a!

Óriási élmény volt játékosként, szurkolóként részt venni a bajnokságban. A szurkolók lelkes, kitartó biztatása nélkül másként is alakulhattak volna az eredmények. Felejthetetlen élmény ezeken a bajnokságokon küzdeni a dicsőségért, a kupáért.

Köszönjük a tanítóinknak a felkészítést, valamint Gabi néninek azt, hogy minden mérkőzést végig futott velünk - így születtek teljesen igazságos döntések, és lett igazságos a bajnokság.

Mi 2. b és 4. a lettünk a vándorkupa tulajdonosai, így a tavaszi fordulóig bodogan nézegetjük a tantermünk jól látható helyén a csillogó serleget.

Az ünnepélyes díjátadón büszkén fogtunk kezet Gabi nénivel, és álltunk a csapatunkhoz a fotózáshoz. A képek itt láthatók.

Győrffy József Márton (2. b), Dóra Mátyás és Heller Dániel (4. a) csapatkapitányok

Módosítás dátuma: 2011. december 15. csütörtök, 12:26  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7320
Tartalom : 2066
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6847698