Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Birkózók sikere

E-mail Nyomtatás PDF

A Centrum Egyesület birkózói ismét fantasztikus eredményeket értek el.
Az MSW-Kupa Nemzetközi birkózóversenyen
1. helyezést ért el Szemerédi Péter (2. b), Minyó Bence (5. b)

 

2. helyezett: Soós Gergely (1. b), Schvarcinger Zsolt (7. b),
3. helyezett: Illikman Erik (1. b), Ihász Dávid (4. b), Hungler Félix (7. b).

Gratulálunk!

Janku Ferenc cikke:

Új sportág született Veszprémben!

Parádésra sikeredett az első nemzetközi MSW, azaz kevert stílusú birkózó verseny. A veszprémi CENTRUM SE által szervezett és a Pannon Lapok Társasága által támogatott rendezvényen négy külföldi és tizenkét hazai csapat nevezése mellett, közel 150 birkózó vette birtokába a Táncsics Iskola Sportcsarnokát.

A hat korosztály számára kiírt megmérettetésre szép számmal érkező csapatok nem tétlenkedtek a felkészülési szakaszban, hiszen az edzők tökéletesen felkészítették versenyzőiket az új szabályrendszer szerint meghirdetett versenyre, amelyet két veszprémi edző, Túri Péter és Janku Ferenc dolgozott ki.

Az MSW mozaikszó jelentése Mixed Style Wrestling, azaz, kevert stílusú birkózásra utal. A „mixelés” lényege, hogy egy mérkőzésen jelen van mindkét fogásnem, azaz a kötöttfogás és a szabadfogás, valamint az állóküzdelem és a földharc. A versenyforma előnye, hogy figyelembe veszi az életkori sajátosságokat, kiegyenlíti a két fogásnem eltéréséből eredő különbözőségeket és látványosabbá, gyorsabbá, akciódúsabbá teszi a küzdelmeket, amely ennek köszönhetően a magasabb élvezeti értéket biztosít a nézők számára.

A teltház előtt zajló verseny több súlycsoportban is parádés csatákat hozott. Ilyen volt például a veszprémi Minyó Bence (Centrum SE) és a Tatabányai Marton Márk küzdelme is, amelyben két menet után 8-8-as állásnál a földharc döntötte el a mérkőzést. A lenti küzdelem utolsó másodperceiben Minyónak sikerült egy két pontot érő akcióval meglepnie ellenfelét, így a menetidő végét jelző dudaszó, egyben az aranyérmet is jelentette a hazai versenyző számára.

A szezonkezdetét jelző MSW viadal szép eredményt hozott a házigazdák számára, hiszen hat első (Varga Levente, Szemerédi Péter, Krebsz Martin, Minyó Bence, Balta Milán, Horváth Benjamin), három második és kilenc harmadik helyezést értek el a Centrumos fiúk.
Csapatversenyben Tatabánya végzett az élen 46 ponttal, második lett a veszprémi CENTRUM SE és a szlovák Marcelháza csapata, harmadik helyet pedig a szintén szlovák Komárno együttese szerezte meg.

A veszprémi Kossuth L. Általános Iskolában felkészülő Centrum SE birkózói várják a sportág iránt érdeklődő fiúk és lányok jelentkezését. Bővebb információk az egyesület weboldalán érhetőek el: www.centrumse.hu

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 26. szerda, 13:42  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7322
Tartalom : 2075
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6882360