Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A döntős birkózóink!

E-mail Nyomtatás PDF

A diák és serdülő korosztály 2012. november 10-én a Dorog melletti Nagysápon megrendezett kötöttfogású Nyugat-Magyarországi területi bajnokságon került megmérettetésre. A nyolc megyéből érkező 130 versenyző számára az Országos Bajnokság döntőjébe való feljutás volt a tét.
AZ OB döntő főpróbájának tekintett versenyen remekül szerepeltek a veszprémi birkózók, pedig kimondottan erős mezőny jött össze a szombati viadalra. A tavalyi bajnok Dorog csapata mellett a nagy múlttal rendelkező tatabányai, győri, szombathelyi, kaposvári és pécsi birkózó műhelyek versenyzői is jelen voltak.


A végig taktikusan küzdő és az edzői utasításokat maximálisan betartó veszprémiek kiváló teljesítményükkel sorra lepték meg ellenfeleiket, aminek eredményeként  a teljes csapat kivívta az OB döntőn való szereplést:

  • első helyezett: Minyó Bence (5. b), Krebsz Martin, Balta Milán, Horváth Benjamin, Krebsz Boldizsár,

  • második helyezett: Hungler Félix (7. b)

  • harmadik helyezett: Nagy Gergő és Schvarcinger Zsolt (7. b).

A csapatról képeket itt és itt tekinthet meg.

A csapatból Minyó Bence lehengerlő egyéni teljesítményét, és Nagy Gergő magabiztos versenyzését kell kiemelni. Gergő eggyel idősebb korosztállyal indult, így eredménye különösen értékes.

Csapatversenyben  a bajnok Dorog és  Tatabánya mögött összesítésben a harmadik helyen végeztek a centrumosok. Túri Péter és Janku Ferenc edzők  annak ellenére, hogy  az idei az első kötöttfogású szezonuk, bizakodva tekintenek a jövőbe, és további meglepetéseket tartogatnak ellenfeleiknek.

A CENTRUM Sport Egyesület birkózói a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában várják a küzdősportok iránt nyitott fiúkat és lányokat. Bővebb információ: www.centrumse.hu.

Módosítás dátuma: 2012. november 19. hétfő, 10:36  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7320
Tartalom : 2065
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6845238