Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

NyelvÉSZ országos döntő 2024

E-mail Nyomtatás PDF

A 2023/24-es tanévben megrendezett NyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányiverseny országos döntőjében tanulóink a következő szép eredményeket érték el:
13. helyen végzett Iványi Sára 4. b osztályos tanuló.
19. helyezést ért el Nagy Gellért 2. a osztályos tanuló.
23. helyezett lett Karádi Luca 4. a osztályos tanuló.
Felkészítő tanáraik: Bedics Anita, Petykó Brigitta és Vajainé Baranyai Beatrix. Valamennyi versenyzőnek és felkészítőnek gratulálunk!

 

Tánc világnapja 2024

E-mail Nyomtatás PDF

DancingWorld1

Tánccal töltötték meg április 29-én délután 2 órakor a Tánc világnapja alkalmából iskolánk udvarát az alsó tagozatos tanulóink. Először kisebb körökben osztályonként játszottak, táncoltak kicsik és nagyok. Ezután egy nagy körbe állva, Szilvi és Jutka néni segítségével az Ördög útja zenéjére egyszerű tánclépést tanultak, majd jártak a gyerekek. A zenét Tamaskó Gábor bácsi szolgáltatta. Köszönjük!!
Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

 

Föld Napja 2024

E-mail Nyomtatás PDF

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” 52 évvel ezelőtt az első Föld napján Denis Hayes - amerikai egyetemista - kezdeményezésére,  20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény fontos változásokat hozott a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.
Alsó tagozatos tanulóink a faliújságokra készítettek dekorációt a Föld Napjához kapcsolódóan. Felső tagozatos diákjaink pedig egy óriás plakátot készítettek. Az énekkarosok a 3. óra utáni szünetben az udvaron egy vidám, közös éneklésre hívták az iskola tanulóit. Először "A Föld dala" című dalt énekelték, majd a "Felé kék, felé zöld" kezdetű dalt próbálták megtanítani.
Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2024. május 03. péntek, 12:24
 

Bátrak Ligája

E-mail Nyomtatás PDF

Elindult az idei Bátrak Ligája versenysorozat | Hír.ma

2024. április 24-én 9 nyolcadik osztályos tanulóval (Babják Fanni, Szász Nóra, Maczkó Vince, Répási Olivér, Szabó Péter, Frey Márton, Németh Sebestyén, Francia Péter, Szabó Brendon) vettünk részt a Bátrak Ligája versenyen Veszprémben a Március 15-i Sportcsarnokban. A meghívásos rendezvényen 10 intézmény csapata képviselte magát. Az eseményen 10 nagyon érdekes versenyszámban (akadálypálya, lézeres lövészet, villám tájékozódás, blazepod, vívás, íjászat, szimulátor, erőpróba, RC tankvezetés, szellemi vetélkedő) mérték össze magukat a csapatok. A gyerekek egyénileg  és csapat szinten is nagyon motiváltan, legjobb tudásuk szerint álltak oda minden versenyszámhoz. Ezen nagyon színvonalas sportrendezvényen iskolánk csapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel a nap végén. A csapatot Szedlák Nikolett kísérte. Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg. Gratulálunk!
Az eseményről a Veszprém Televízió, a vehir és veol internetes hírportál is tudósított.
Módosítás dátuma: 2024. május 08. szerda, 08:03
 

Fenntarthatósági nap a Pannon Egyetemen

E-mail Nyomtatás PDF

A Fenntarthatósági Témahéten, iskolánk 8. osztályos tanulói közül néhányan részt vehettek a Pannon Egyetem Green UP START 2024 rendezvényén. A program során bepillantást nyerhettünk a Marketing Fókuszlabor és a Hulladékfeldolgozó labor munkájába. A Sötétlaborban a napelemekről, a „Süketszobában” a zaj károsító hatásairól tudtunk meg érdekességeket. A Roots and Shoots csoport egyik vezetője, Jane Goodall munkásságáról mesélt. Köszönjük Gyöngyi néninek, hogy részt vehettünk aprogramon. Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

 

Malmok a Séden 2024

E-mail Nyomtatás PDF

A BABAKO szervezésében került sor a „Malmok a Séden” döntőjére 2024. április 17-én, amit 3 ismeretszerző túra előzött meg, melyen Magyar János építész vezetésével sok érdekességet hallottunk a malmok működéséről, építéséről tulajdonlásuk alakulásáról. A végső megmérettetés helyszíne a Fenyves Malom volt, ahol a házigazdák kemencében sült langallóval vártak bennünket, amit ez úton is köszönünk. Iskolánkat egy csapat képviselte (Markovics Emili Róza (4. a), Maróti Anna (4. a), Miskey Milos Máté (4. a),  Virág Annabella (4. a) és Koronczai Kornél (4. b)). Sok érdekes feladat elvégzése után a II. helyen végzett csapatunk. GRATULÁLUNK! Köszönjük János bácsinak, Ildikó néninek és Jutka néninek a szervezést! Az események készült képek itt tekinthetők meg.

 

Rajzpályázat AMFI

E-mail Nyomtatás PDF

Karádi Luca 4. a osztályos tanuló az AMFI által  meghirdetett Alsóörs Földöntúli Világok Rajzversenyre benyújtott pályázata elnyerte a zsűri egyértelmű elismerését. Luca a Különdíj Kategória győztese lett, így családjával együtt részt vehet egy planetáriumi előadáson. Luca oklevele itt tekinthető meg. Gratulálunk!

 


6. oldal / 285