Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Diákolimpia Mezei futás vármegyei döntő 2024

E-mail Nyomtatás PDF

2024. március 21-én tartották a Diákolimpia Mezei futásának vármegyei döntőjét.
Meilinger Vivien, iskolánk 7. b osztályos tanulója egyéniben 1. helyen végzett. Vivi meghívást kapott az országos döntőre, melyet április 10-én Gödöllőn rendeznek meg.
Gratulálunk! Sok sikert az országos döntőn!
A versenyen készült fotók itt tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2024. március 24. vasárnap, 15:48
 

Tavaszi vásár 2024 - időpontváltozás!

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánk Diákönkormányzata március végén tavaszi vásárt rendez a gyerekek és szüleik által készített kézműves termékekből.
Vásár ideje: MÁRCIUS 26.  (kedd)
A bevételből a következő tanévi diáknapra szeretnénk színvonalas programot biztosítani az iskola tanulóinak.
A vásárra várjuk a szülők és gyerekek szíves hozzájárulását, apró ajándéktárgyait! Jó ötleteket és alapanyagokat szívesen fogadunk!
A felhívás itt olvasható.

Módosítás dátuma: 2024. március 20. szerda, 09:31
 

1848. március 15-re emlékeztünk

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánk alsó tagozatos tanulói az ünnepre készülve felkeresték a városban taláható emlékhelyeket. Minden osztály a nemzeti színeket felhasználva feldíszítette az ablakokat, illetve a folyósón lévő faliújságokat.
Az ünnepi megemlékezés a Kossuth szobor koszorúzásával kezdődött.  A műsorban Hunyady Zita, Kristóf Balogh Gréta, Széplaki Zina, Czvetkó Levente, Mezriczky Aurél  és az énekkar tagjai szerepeltek. A műsort Szöllősi Judit szerkesztette, az énekkarosokat Kovácsné Miskey Tünde készítette fel. Az eseményről tudósított a vehir és veol internetes hírportál, illetve a Veszprém TV is.
A koszorúzás után felső tagozatos osztályaink egy-egy történelmi helyszínné változtak át, ahol az ott lezajlott eseményeket jelenítették meg az 5-8. évfolyamon tanulók alsó tagozatos diáktársaiknak. Így átélhették a Petőfi szülőházában, a Pilvax kávéházban, a Táncsics börtönében, a Városházán, a Nemzeti Múzeumnál, a Nemzeti Színházban, a Landerer nyomdában és az Orvosi egyetemnél történteket. Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg. Köszönjük minden nevelőnek ezt a felejthetetlen élményt, a Petőfi Színháznak a jelmezeket!

Módosítás dátuma: 2024. március 16. szombat, 10:26
 

Megyei Matematikaverseny 2024

E-mail Nyomtatás PDF

A MATEGYE által szervezett Megyei Matematikaversenyen iskolánk tanulói közül többen is kiemelkedően teljesítettek. 
Cseh Zsóka Eszter (3. a), Oltárczy Boldizsár (3. a), Balotai Márton (5. a), Szűcs Balázs (5. a), Czövek Szófia (6. a), Fekete Attila (6. a) Szűts Ábel (6. a), Ecsédi Tamás (7. a) és Péter Boldizsár (8. a) meghívót kaptak az eredméynhirdetésre
Minden versenyzőnek és felkészítőiknek szívből gratulálunk az elért eredményekhez!
A megyei verseny eredményei:

Bővebben...
 

Vadvilág napja 2024

E-mail Nyomtatás PDF

Az ENSZ közgyűlése 2013-ban nyilvánította március harmadikát, a vadvilág világnapjává. Ekkor ünnepeljük Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékét. Iskolánkban az idei évben mi is megemlékeztünk erről a napról. Minden osztály ajtájára kikerült egy állat fényképe, melyről a diákok érdekességeket gyűjtöttek. Az érdekességeket iskolánk valamennyi tanulója elolvashatta, így sok-sok új ismerettel bővült tudásuk. Az elkészült ábrák fényképei itt tekinthetők meg.

 

Kalandozások a hangszerek birodalmában

E-mail Nyomtatás PDF

Rézfúvós Hangszerek Doodles témájú stock illusztráció – Kép letöltése most  - Harsona, Rajz, Szaxofon - iStock2024. március 11-én iskolánk 2. osztályos tanulói a Csermák Antal Zeneiskolába tettek látogatás. A foglakozáson a fúvós hangszerek világába kaptak betekintést.
Az előadáson intézményünk felsőbb éves diákjai is szerepeltek.
Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg.
Köszönjük az élményt!

 

Zrínyi Ilona matematikaverseny vármegyei forduló 2024

E-mail Nyomtatás PDF

XXXV. Zrínyi Ilona matematikaverseny vármegyei fordulójának eredményhirdetésére 2024. március 6-án került sor. Az eredményhirdetésre iskolánk 14 tanulója és 4 nevelője kapott meghívást. Az országos döntőre intézményünk 2 tanulója jutott tovább, név szerint Széplaki Zorka Zea 3. a osztályos tanuló és Szűcs Botond 6. a osztályos diák.
Iskolánk ismét elnyerte "Veszprém megye legeredményesebb általános iskolája" címet, s vele együtt az érte járó serleget.
Csapataink 3., 5., 6. évfolyamon 1. helyezést,  7. évfolyam 2. helyezést , 2., 4. évfolyamom 3. helyezést értek el. Valamennyi versenyzőnek és felkészítőnek szívből gratulálunk! A döntőn sok sikert kívánunk!
Az eseményről a vehir és a veol internetes hírportál is tudósított.
Egyéni eredmények:

Bővebben...
 


10. oldal / 285