Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál- és Találkozó 2024

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánk színjátszó csoportja április 22-én a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál- és Találkozón járt Budapesten. Az új helyszínen is bátran és sikerrel adták elő frissen készült előadásukat: a Hercegnők titkos életét. Szereplők: Baltz Nóra, Fujt Zenta, Meilinger Vivien, Nagy Boglárka, Paska Tímea, Preisz Angelika és Széplaki Zina, rendezte: Szikra Ágnes. A diákok az előadásért különdíjat kaptak. Gratulálunk!
Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg. A találkozó honlapja itt érhrtő el.

Módosítás dátuma: 2024. április 24. szerda, 09:31
 

Rendhagyó történelem óra

E-mail Nyomtatás PDF

ClipArt olvasása 4

2024. árpilis 22-én a 7. a osztály részt vett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár által szervezett Trux Béla író -  "A templomos lovagrend helye a középkor világában" című előadásán. Az előadáson nemcsak új ismeretek szereztek a tanulók a templomos lovagrend megalakulásáról, feladatáról, a lovagok életmódjáról, hanem még fegyverzetükkel is jobban megismerkedtek, mivel a többféle kardot, bárdot és harci kalapácsot is megtekinthettek élőben. Köszönjük Oros Sándornak a meghívást. Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

 

Városi Kémia Laboratóriumi verseny 2024

E-mail Nyomtatás PDF

2024. április 23-án iskolánk 7. osztályos tanulói a Vetési Gimnáziumban rendezett Városi Kémia Laboratóriumi versenyen vettek részt. A legjobb három csapat azonos pontszámot ért el, így a zsűri döntése alapján a Baltz Nóra Viktória és Czvetkó Levente Olivér alkotta csapat második helyezést ért el, míg a Hunyadi Zita és Oros Lőrinc alkotta csapat a harmadik helyen végzett. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek, Mészöly János tanár úrnak.
A versenyen készült képek itt tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2024. április 23. kedd, 18:01
 

Beiratkozás 2024

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Szülők!
A tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai: 2024. április 18-19. (csütörtök és péntek).
Veszprémi Tankerületi Központ erre vonatkozó hirdetménye itt olvasható.

A szülőknek szóló tájékoztató levél a beiratkozásról a következő linkre kattintva olvasható. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a beiratkozás on-line felülete március 27-én nyílik meg és április 19-én 18 óráig lesz elérhető.
A személyes beiratkozáshoz április 8-tól (munkanapokon 8 órától 15 óra 30 percig) a 88/427700 vagy a 30/8116553 telefonszámokon tudnak időpontot kérni.

Módosítás dátuma: 2024. április 03. szerda, 07:55 Bővebben...
 

London Bridge angol nyelvi verseny

E-mail Nyomtatás PDF

A London Bridge angol nyelvi verseny 2. fordulóján elért eredménye alapján meghívást kapott az országos döntőre Balotai Márton 5. a osztályos tanulónk és Ungváry Botond 6. a osztályos diákunk. A tanulókat Rókusné Horváth Nóra segítette a felkészülésben.
Az országos döntő május 11-én kerül megrendezésre az ELTE Lágymányosi Campus Déli épületében. Sok sikert kívánunk a döntőn!

 

Országos Honismereti Tanulmányi Verseny 2024

E-mail Nyomtatás PDF

A 2023/2024. évi Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen iskolánk 6. osztályos diákjai közül többen is kiemelkedően szerepeltek.
Palaczki Emma Márta (6. a ) és Szűts Ábel (6. a) egyaránt a vármegyei 4. helyen, országos 4. helyen végzett. 
Szür Kristóf (6. a) vármegyei 5. helyezett, országos 5. helyezett lett.
Kanyok Kata (6. b) vármegyei 6. helyen, országos 6. helyen végzett. 
Markovics Elizabet Anna (6. a) vármegyei 9. helyezett, országos 10. helyezett lett.
Benda Sára (6. a) vármegyei 10. helyen, országos 13. helyen végzett.
Fekete Attila (6. a) megyei 11. helyezett, országos 14. helyezett lett. Felkészülésüket Gaálné Szax Éva tanárnő segítette. Gratulálunk!

 

Költészet Napja 2024

E-mail Nyomtatás PDF

2024. április 11-én iskolánk tanulói és pedagógusai közösen emlékeztek meg a Költészet Napjáról. 
8. osztályos tanulóink az Agóra Veszprém Kulturális Központ költészet napi rendezvényén vettek részt, ahol a Tarisznyások zenekar „Versünnep” című rendhagyó irodalomóráján vehettek részt.
Kora délután szavalóversenyt tartottunk a Kossuth teremben, ahol a v
állalkozó kedvű diákjainknak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett elmondaniuk a zsűri előtt. A zsűri tagjai Hannig Nóra, Hornisch-Farkasréti Róza és Horváth Istvánné voltak. A versenyen készült képek itt tekinthetők meg.
Eredmények:

Bővebben...
 


7. oldal / 285